Het gezicht achter grafverzorging de veluwe

Mijn naam is Coen van de Plas, woonachtig in Ugchelen. Een plaatsje vlak bij Apeldoorn, ik woon daar samen met mijn partner en hondje.

Voor mijn hobby genealogie kom ik regelmatig op begraafplaatsen. Al wandelend langs de graven valt het mij regelmatig op dat graven en urnnissen slecht onderhouden worden, vaak schuilt hier een verhaal achter. Ik ontdek graag samen met u dit verhaal om zo het graf van uw dierbare(n) in ere te herstellen.

De gemeente is verantwoordelijk voor het onderhoud van de begraafplaats, maar de nabestaanden voor het onderhoud op en rond het graf. Nabestaanden kunnen echter in het buitenland wonen, het onderhoud te emotioneel vinden, ouderdom of niemand ermee tot last willen zijn. Echter, als een gedenksteen niet onderhouden wordt, zal die er verwaarloosd uit gaan zien en graven kunnen hierdoor beschadigd raken.

Bij Helicon Opleidingen heb ik een opleiding gevolgd in het beheren van begraafplaatsen. Door mijn stages op Begraafplaats Heidehof in Apeldoorn en op Begraafplaats Heiderust in Rheden heb ik veel ervaring opgedaan in het onderhoud van graven en zelfs in het opnieuw inschilderen van letters.

In 2017 ben ik mijn eigen bedrijf begonnen, Grafverzorging De Veluwe.


Grafverzorging De Veluwe weet hoe belangrijk het is dat de laatste rustplaats van een dierbare verzorgd is. Daarom heb ik een aantal abonnementen en onderhoudspakketten samengesteld, om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken. Heeft u specifieke wensen is dat uiteraard ook mogelijk ik maak graag een offerte op maat naar uw wensen.